PortalIndexGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 viva mexico

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Pip

Pip

Poes
Naam : ll Puck || Posts : 87
RPG berichten : 5

Karakter profiel
Leeftijd: 3.5 months
Elite: young, wild & free
Partner: ha! ya think u can handle me?

BerichtOnderwerp: viva mexico   wo maa 21, 2012 10:38 am


Pip verschool zich achter de bosjes die rond de vijver stonden. Haar blik gefocust op een libel, die rustig op een riet stengel zat. Het was de eerste libel die ze had gezien, en ze vond het maar aparte besten. Terwijl haar staart heen en weer zwiepte bewoog ze haar voorpoten. Met een snelle sprong vloog ze door het groene gras. Ze hield van de lente, ook al had ze die nog nooit echt mee gemaakt. De libel vloog weg voor ze de kans had hem te pakken. Met een zachte plof belande ze in de modder. Ze trok een vies gezicht toen ze zichzelf helemaal onder de modder zag. Zo snel als ze kon sprong ze terug naar een droog plekje om zichzelf schoon te maken. De zon was ondertussen even achter de wolken verdwenen en dan kon het nog flink kou zijn, zeker als je poten onder de natte koude blubber zaten. Een rilling liep door haar magere lijfje. De temperaturen waren hier heel anders dan in Mexico, haar geboorte land. Daar was het altijd warm, vaak ging ze s'avonds naar haar favoriete hang plek. Een lokale bar waar alleen echte Mexicanen kwamen. Het was er heel gezellig want de mensen speelde typische Mexicaanse muziek en gooide altijd wat restjes eten naar de vele zwerfkatten die daar rond liepen. Ze miste dat vooral, de muziek, het aparte pittige eten en natuurlijk alle katten die ze daar kende. Ze zat daar ook bij een soort "gang." Die gang waar zei bij had gezeten waren de baas over alle vuilnisbakken van de achterlijken van Mexico City. Het was een enorme clan waarvan ze niet eens iedereen kende, maar dat hoefde ook niet. Ze was blij met de katten die ze kende in het kleine wereldje dat ze daar had. Een glimlach en een traan verschenen op haar jonge gezichtje. Ze miste die tijden, het liefst ging ze terug maar Mexico maar diep in haar hart wist ze dat dat haast onmogelijk was. Het geluid van krakend riet deed haar opschudden uit haar gedachten. Gelijk sprong ze op. Ze was nog steeds lid van de contenedores gang, en die gang was fel en hard. Geen zielige huiskatten clan of een stomme hondenroedel, dit was een typische zwerfkatten gang. Een sierlijk lachje verscheen om haar mond toen ze iemand half in het riet zag staan "buenos dias, amigo" zei ze in haar moedertaal. Het voelde goed om weer wat Spaans te spreken, het bracht haar op de een of andere manier dichter bij huis. 


------------------------------------------------
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Malice

Malice

Teef
Naam : Emma of Muppet =3 || Posts : 111
RPG berichten : 3

Karakter profiel
Leeftijd: 5 years
Elite:
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: viva mexico   zo maa 25, 2012 2:06 am

Haar grote gestalte dwong respect af bij de pups en de kittens. Ook de jonge dieren keken naar haar op, niet alleen haar grote maar ook haar omgang met haar soortgenoten en katten dwong respect af. Ze was vriendelijk, eerlijk maar achtte wel dat je eerlijk tegen haar was en je moest niet denken dat je haar de baas was. Rustig stapte ze weg van het speelveld ze wou afkoelen in het meer, nu de zon op haar vel brandde. Niet veel dieren kwamen bij het diepblauwe meer, waarom wist ze niet. Misschien omdat het nog geen lente was, en sommige dachten dat er nog ijs op lag. Niet dat dat waarschijnlijk was met het warme weer van de afgelopen dagen. De winter liep echt op zijn eind en dat was duidelijk te merken. Verzorgers waren vrolijker, gunde dieren vaker een extraatje en waren minder humeurig. Ook de dieren bloeide op onder de voorjaarszon, er waren minder ruzies onderling. Malice wist dat dit niet de hele lente zo zou blijven, als ze aan ’t weer gewend waren geraakt. Begonnen de ruzies en gevechten weer. Maar tot die tijd wou ze genieten van het zonnetje en de rust. Ze was al bijna bij het meer, ze kon het al zien liggen. Libellen scheerde over het water, kikkers kwaakte al luid. Ze sloot genietend haar ogen en bleef een paar secondes zo staan. Ze kreeg al snel genoeg van het zonnetje en liep door, ze besloot door het riet te gaan. Misschien ontdekte ze nog wat interessants. Half verscholen in ’t riet keek ze naar het water. Waar soms kringen in verschenen van de vissen die er in zwommen. Ze spitste haar oren toen ze achter zich beweging hoorde. Ze besloot zich niet om te draaien, aangezien het niet bedreigend klonk. Al snel maakte de bezoeker zich bekend, ze draaide haar kop half om. De woorden die de kat gesproken had, waren voor haar onbekend. Ze fronste zodat er rimpels op haar kop verschenen, ‘ook aangenaam’ sprak ze lichtelijk verbaasd. Ze draaide zich nu helemaal om en liet zich meteen op haar achterste zakken. ‘Welke taal sprak je daarnet?’ vroeg ze nieuwsgierig. Ze was leergierig en wou graag leren, vooral talen spraken haar aan. De taal die de kat gesproken had klonk niet bekend, helemaal niet zelfs. Ze had er geen woord van kunnen verstaan. Maar het had niet als bedreiging of belediging geklonken dus had ze er voorlopig vrede mee.

- Is malice welkom?-
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Pip

Pip

Poes
Naam : ll Puck || Posts : 87
RPG berichten : 5

Karakter profiel
Leeftijd: 3.5 months
Elite: young, wild & free
Partner: ha! ya think u can handle me?

BerichtOnderwerp: Re: viva mexico   zo maa 25, 2012 4:46 am

In het riet zat een hond verscholen, veel groter en ouder dan haar. Ze keek de teef nieuwsgierig aan. normaal zag ze nooit honden in het riet, zou deze hier met een rede zijn? ‘ook aangenaam’ zei ze nadat Pip haar in het spaans had begroet. De verwarring die je kon zien in haar gezicht lied haar grinniken. ‘Welke taal sprak je daarnet?’ vroeg de teef iets te nieuwsgierig naar haar zin. “Spaans natuurlijk” sprak pip trots terwijl haar staart hoog in de lucht hield. “De mooiste taal die je maar kan spreken” ze was trots op haar Mexicaanse achtergrond. “Ooit gehoord van Mexico?” dit maal was het haar beurt om nieuwsgierig te kijken. Ze wou graag weten of de dieren hier afwisten van haar vaderland. Ze was nog klein, maar sinds ze geboren was hield ze van het land. Het deed pijn als ze terug dacht aan de zon en aan de sfeer. Maar wat graag zou ze terug gaan, al wist ze dat, dat niet te doen was. Pip ging voor de teef op het riet zitten. Nonchalant likte ze aan haar poot om vervolgens haar oor schoon te maken. “Mag ik misschien je naam weten?” vroeg ze nieuwsgierig. “Soy Pip” sprak ze alweer in het Spaans. “Pip is de naam” zei ze daarna nogmaals. Pip vond het heerlijk dat andere haar niet konden verstaan. Ze genoot van de verwarring en de vreemde blikken die ze naar zich toe geworpen kreeg. Haar hart zat gevuld met vaderlands liefde en als iemand over Mexico begon was ze ineens niet meer die felle, onbevreesde kitten zoals ze normaal onbekende naderden.
Een briesje lied het riet fluisteren en een rilling liep over haar magere rugje. Ze besefte dat het nog geen lente was. Al begon het er op te lijken. Een kikker die voorbij sprong trok haar aandacht. Ze wou hem pakken maar hield zich in, normaal zou ze als een speelse pup zijn gaan springen om het beest te pakken, maar ze wou zo volwassen mogelijk overkomen bij deze teef. Gewoon om indruk te maken, al zou ze er niet echt indrukwekend uit zien. Ze moest omhoog kijken om deze teef nog een beetje fatsoenlijk te kunnen zien.------------------------------------------------
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Malice

Malice

Teef
Naam : Emma of Muppet =3 || Posts : 111
RPG berichten : 3

Karakter profiel
Leeftijd: 5 years
Elite:
Partner:

BerichtOnderwerp: Re: viva mexico   ma maa 26, 2012 5:14 am

Haar goudbruine ogen keken de omgeving rond, niks te zien alleen een vogeltje wat over de grond heen hipte opzoek naar een sappige worm. Gespetter in het water deed haar kop met een ruk omdraaien, een wilde eend streek neer in het water gevolgd door drie mannetjes. Jup de lente zat er aan te komen, haar aandacht verslapte al snel, haar kop draaide weer terug toen ze de onbekende kat hoorde grinniken. Met een scheve kop keek ze haar aan, wat viel er te lachen? Toen herinnerde ze zich weer dat het diertje een vreemde taal gesproken had en ze haar een vraag had gesteld. Het antwoord verraste haar, Spaans klonk vreemd. Een woord dat ze geleerd had maar niet in de praktijk had hoeven gebruiken. Ze merkte op dat het katje vol trots sprak, waarschijnlijk kwam ze uit een land wat Spaans sprak. De woorden die volgde logen er ook niet om, dit katje was erg trots op haar afkomst. Misschien wel iets te trots… De vraag van het beestje voor haar deed haar weer opkijken, nog zo’n naam wat raar op haar tong proefde. Mexico, ja ze had er van gehoord maar was er nog nooit geweest. Ze zou niet weten waar het lag. ‘Ja’ begon ze vertwijfeld. ‘Ik heb ervan gehoord, maar heb er nog nooit een pootstap gemaakt. Hoewel ik het wel graag zou willen moet ik eerlijk bekennen.‘ Ging ze verder, ja ze was nieuwsgierig naar waar andere vandaan kwamen, welke taal ze spraken en wou de taal meestal ook graag leren. In die zin had Malice het hart van een avonturier, ze wou alles ontdekken. Jammer genoeg was het langste ritje wat ze gemaakt had naar Lost Animals geweest. Toen ze hier als puber werd gebracht had ze niet om zich heen gekeken, ze was koppig geweest en eigenwijs. Zoals elke puber eigenlijk. Het jonge katje voor haar was gaan zitten en zat nonchalant haar pootje te likken waarna ze haar oor schoonmaakte. De vraag om haar naam verbaasde haar voor een keer niet, ‘waarom niet? Malice is mijn naam’ zei ze vrolijk. Het katje sprak een woord- wat waarschijnlijk Spaans was- gevolgd door haar naam. Ze verduidelijkte het door het in Malice moedertaal nog eens te herhalen. ‘Aangenaam pip’ sprak ze nuchter, een briesje deed het riet spreken en de kitten voor haar rillen. Ze fronste lichtelijk, ‘wat doet een kitten, zo jong hier zonder moeder of bescherming ?’ vroeg ze nuchter maar niet onaardig. Een kikker hupste voorbij, de mondhoeken van Malice krulde omhoog. ‘Je houd waarschijnlijk niet van zwemmen neem ik aan?’ sprak ze licht spottend. ‘Maar als je het niet erg vind ik neem snel een frisse duik’ ze maakte daad bij woord en draaide zich om. En gleed het water in, geen spettertje volgde, nee katten plagen was niet haar ding. Ze trappelde relaxed met haar poten en woelde de modderige bodem van het meertje omhoog. Ze kwam na een paar minuten genoten te hebben van het koele water weer op de kant geklauterd. Ze liep een paar meter van pip vandaan en schudde zich uit. Ze hoopte dat ze Pip niet geraakt had want ervaring had haar geleerd dat katten erg chagrijnig werden als ze nat werden door een hond.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Pip

Pip

Poes
Naam : ll Puck || Posts : 87
RPG berichten : 5

Karakter profiel
Leeftijd: 3.5 months
Elite: young, wild & free
Partner: ha! ya think u can handle me?

BerichtOnderwerp: Re: viva mexico   di maa 27, 2012 3:49 am

“waarom niet? Malice is de naam” had de teef tegen haar gezegd. De naam kwam haar bekend voor, al kon ze zich niet meer herinneren van wie. “aangenaam, Pip” vervolgde Malice nuchter. “eensgelijks” zei Pip deftig. Normaal praatte ze nooit zo, bekakt. Ze had zelf ook geen idee waarom ze dat nu wel deed. Hoogharig keek ze omhoog. Ze voelde zich echt zo’n ras kat voor een momentje. Zo’n lui beest dat alleen maar voor het raam zit en uit zilveren bakjes eet. Waarschijnlijk deed ze nu zo omdat ze, tja, nog maar een kitten was. Ze kon er ook niets aan doen dat ze soms even haar momentjes had. Dat hoorde nou eenmaal bij het kitten zijn. Door de vraag van Malice werd ze ineens serieus. Misschien zelfs triest heel diep van binnen, al lied ze dat niet merken aan de hond natuurlijk. Als eenzame kitten moest je je mannetje staan. “Zonder bescherming?” vroeg ze net iets te fel. Ze merkte dat haar ware felle aard weer wat naar boven kwam zetten. “Ik red me prima alleen, dank u” brutaal keek ze de hond aan. ze was misschien wel veel groter, sterker en ouder dan Pip. Dat nam niet weg dat zij braaf al haar vragen moest beantwoorden. En haar gezelschap was een hond. En voor zover Pip had geleerd waren katten nou eenmaal beter als honden. Ze had op zich niks tegen hun, maar katten waren duidelijk de betere diersoort.
‘Je houd waarschijnlijk niet van zwemmen neem ik aan?’ vroeg de teef. Ze fronste. Waarom vroeg ze dat nou weer? Toen drong het pas tot haar door wat ze van plan was. ‘Maar als je het niet erg vind ik neem snel een frisse duik’ zei Malice spottend. “wat je fris noemt.” Zei Pip terwijl ze haar blik lied glijden over de modder en de vogelpoep die je overal zag liggen. “waag het niet om me nat te maken.” Zei ze toonloos. Voor een klein katje kon ze best dominant over komen. Tot Pip’s blijdschap maakte Malice geen enkele spetter aan de grond vuil. Ze gleed in het water zoals een sierlijke vis. Al na een paar minuten kwam ze er weer uit. Gelukkig liep ze wat verder van Pip weg zodat ze niet nat werd toen ze zich uitschudden. “Ik snap niet wat jullie honden daar zo leuk aan vinden.” Ze zuchtte. “maargoed ieder zijn ding.”

flut srry

------------------------------------------------
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: viva mexico   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
viva mexico
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Oase :: Blauwe meer-
Ga naar: